Matematik

Matematik - kort spørgsmål, nogen der kan hjælpe?

14. december 2008 af hsina (Slettet)

Kære studieportalen.

Jeg sidder med en lille lektie til imorgen i matematik.

Jeg er gået lidt... Ja død i den.

Vil høre om der var nogle der kunne hjælpe mig på vej?

Opgaven lyder sådan (udsnit af opg)

Med udganspunkt i forksirften for en lineær funktion:

y = f (x) = ax+b skal følgende behandles:

a) rederøg for metoder til bestemmelse af forskriften for en lineær funktion, når der kendes koordinaterne til to punkter i koordinatsystemet.


Svar #1
14. december 2008 af hsina (Slettet)

undskyld for stavefejlene, det gik lidt hurtigt. :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. december 2008 af Alt01 (Slettet)

f (x) = ax+b

Du skal altså finde a og b

a findes ved hjælp af formlen: a = (y2 - y1) / (x2 - x1)

b findes derefter ved b = y1- a * x1 eller b = y2 - a * x2


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. december 2008 af himsen (Slettet)

#0

Eller opstil 2 ligninger med 2 ubekendte


Svar #4
14. december 2008 af hsina (Slettet)

Tak for svar.

Nyt hurtigt spørgsmål.

Eksempel

1993 er der 348817 ledige

1994 er der 343424 ledige

1995 er der 288376 ledige

Hvad er udregningen for hvis jeg vil finde ud af; hvor meget de ledige er steget/faldet i procent fra 1993 - 1994 og så fra 1994 - 1995. ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. december 2008 af Fritzner (Slettet)

 Først findes differensen mellem de to (93-94): 348817-343424 = 5393. Så bestemmes hvor stor en procentmæssigt fald dette er: 5393/34881*100=1.54608 % =1.55%

For det andet årstal er det fuldstændigt det samme :)


Skriv et svar til: Matematik - kort spørgsmål, nogen der kan hjælpe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.