Dansk

Syntaktisk analyse

14. december 2008 af Youngmann (Slettet)

Hvordan vil du analysere følgende sætning:

Hvilket mærke gav man hende?

Mit bud: gav=verbaled, man=subjekt, hende=direkte objekt... hvad med "hvilket mærke"?  


Brugbart svar (2)

Svar #1
14. december 2008 af mrol (Slettet)

Det må snarere være:

(Hvilket mærke)=direkte objekt, (gav)=verbal, (man)=subjekt, (hende)=indirekte objekt

Hvad/hvem + verbal = subjekt

Hvad/hvem + verbal + subjekt = direkte objekt

Hvem + verbal + subjekt + direkte objekt = indirekte objekt

Venlige hilsner


Svar #2
15. december 2008 af Youngmann (Slettet)

#1

1000 tak! ;)


Skriv et svar til: Syntaktisk analyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.