Matematik

find x så APC er ret

27. oktober 2004 af suyxguck (Slettet)
Min opgave går som sagt ud på at bestemme x således at vinkel A i trekant APC er ret.

P er et vilkårligt punkt på linie

y=(1/3)x-1

Desuden oplyses kordinatorne

A(-2,1) C(1,2) P(x,(1/3)x-1) hvor x er et tal

Jeg har fundet vektoren AC (3 over 1) og mener at jeg skal bruge prikproduktet... Men hvordan?

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Kig på vekor AC og AP. Vinklen mellem disse er 90 grader.

Brug cos90 = 0 = (AC*AP)/(IACIIAPI)

Svar #2
27. oktober 2004 af suyxguck (Slettet)

Wow det gik stærkt!

Men jeg har ingen anelse om hvad (IACIIAPI) betyder..?

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

fx AC = [[m][n]],

IACI = rod(m^2 + n^2)

Svar #4
27. oktober 2004 af suyxguck (Slettet)

Undskyld min uvidenhed... Men jeg tror jeg skal ha skåret det ud i pap...

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Du kender vel formlen for vinklen mellem vektorer?

Svar #6
27. oktober 2004 af suyxguck (Slettet)

a*b=|a|*|b|*cos(v)
er den formel jeg kender.

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. oktober 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Det' den jeg bruger! Hvor IaIIbI = =|a|*|b|

Svar #8
27. oktober 2004 af suyxguck (Slettet)

Okay!
(AC*AP) Så langt så godt
(IACIIAPI) men hvordan kan du tage længden af AP?

Skriv et svar til: find x så APC er ret

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.