Matematik

brug for en hånd :)

15. december 2008 af Misio (Slettet)

Jeg har brug for hurtig hjælp ..

Bestem den stamfunktion til funktionen g(x) 2/x, hvis graf har linjen med ligningen y= 0,5x+3,5 som tangent?               


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2008 af DeutscherDäne (Slettet)

jeg går ud fra at der skulle stå g(x) = 2/x...


Du integrerer jo simpelthen g(x).

G(x) = 2*ln(|x|) + K (hvis jeg ikke husker forkert).


Men hvis du tegner linjen Y, vil du se, at stamfunktionen ikke kan have den omtalte linje som tangent...


 


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2008 af DeutscherDäne (Slettet)

Jeg gætter på, at du har glemt et minus et sted...


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2008 af Danielras (Slettet)

Den er skam god nok. Du skal bare finde ud af hvilken x-værdi stamfunktionen har denne hældning i:

g(x) = 0,5 = 2/x

Løs denne med hensyn til x. Når x-værdien er fundet kan du finde den tilhørende y-værdi ved at indsætte i udtrykket for den rette linie. Til sidst indsætter du både x og y-værdi i G(x), og løser med hensyn til K.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2008 af dnadan (Slettet)

#1 Den kan skam godt have y= 0,5x+3,5 (1/2x+7/2)  som tangent.

Men integrer(husk integrationskonstanten)

- For at finde denne konstant skal du kende et punkt, dette findes ved oplysningen om at stamfunktionen tangeres af linjen med ligningen : y=1/2x+7/2, dvs. G'(x)=g(x)=y'=1/2

Dvs. løs ligningen gx)=½ for at finde x-værdien, y-værdien findes ved indsættelse i tangentens ligning.

Integrationskonstanten findes nu ved indsættelse og isolering i stamfunktionen (kaldet G her)


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. december 2008 af DeutscherDäne (Slettet)

Der står, at linjen er tangent til grafen. Hvis man flytter rundt med stamfunktionens graf, vil man ikke kunne placerer den, så y rent faktisk er tangent. (ellers har jeg skrevet forkerte funktioner, da jeg kiggede på graferne)


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. december 2008 af DeutscherDäne (Slettet)

så må jeg have skrevet en forkert forskrift ind...


Skriv et svar til: brug for en hånd :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.