Kemi

Gæring og alkohol

16. december 2008 af Sarah0903 (Slettet)

Er der nogen, der ved, hvorfor gærceller ikke kan overleve, når alkoholprocenten overstiger de 12-13% ?

Og hvordan man kan afstemme: C12H22O11 --> C2H5OH + CO2, for jeg kan ikke få det til at passe, lige meget hvad jeg gør.. Jeg er nemlig ikke sikker på, at man må bruge C6H12O6, når man i sit forsøg har brugt hvidt bordsukker.. Altså C12H22O11.

Håber I kan hjælpe mig :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. december 2008 af dnadan (Slettet)

C6H12O6  --> 2C2H5OH + 2CO2

Benyt blot glykose, thi gærceller alligevel skal omdanne sukrose til glykose før de til sidst kan få dannet ethanol (kræver mange på hinanden følgende reaktioner, for at kunne få dette til at ske)

- Men hvorfor de ikke kan overleve, det ved jeg ikke, har kun fået fortalt, at alkohol fungerer som en gift i større mængder (den biologiske har jeg ej fået fortalt)


Skriv et svar til: Gæring og alkohol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.