Matematik

Komplekse tal..HJÆLP!!

17. december 2008 af k6bmsvxd (Slettet)

Jeg har det kæmpe problem at jeg nu har siddet i flere dage og bare ikke kan gennemskue disse to opgaver:

1.   Sæt z = cos(v) + i · sin(v), og udregn z4 = (cos(v) + i · sin(v))4

2.   Find ved hjælp heraf formler for sin og cos til 4-dobbelt vinkel

er der ikke nogle der kan hjælpe mig?

Husk det er komplekse tal


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2008 af sigmund (Slettet)

Jo, jeg skal hjælpe dig på vej. Du kender til komplekse tal, og ved derfor også, at (Eulers formel)

cos(n*v) + i*sin(n*v) = ei*n*v = (ei*v)n = ( cos(v) + i*sin(v) )n,

hvor vi i lighedstegn 2 har brugt en potensregneregel. Dette kaldes de Moivres formel.

Klarer du dig nu videre selv?


Skriv et svar til: Komplekse tal..HJÆLP!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.