Matematik

division med komplekse tal

21. december 2008 af PeterRasmussen94 (Slettet)

Hej

jeg har en opgave:

(-6+i)/(1+i) 

og jeg er usikker på om jeg er kommet frem til det rigtige resultat:

(-6+i)/(1+i) =(-6+i)*(1+i)/(1+i)^2=(-7-5i)/2i=

-5/2-7/(-2)*i

nogen der kender noget til emnet?

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. december 2008 af Dynin (Slettet)

du skal forlænge med den konjugerede til 1+i


Svar #2
21. december 2008 af PeterRasmussen94 (Slettet)

 Forstår ikke rigtig kan du komme med mere uddybende forklaring?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. december 2008 af Dynin (Slettet)

du forlænger tæller og nævner med 1+i ... du burde bruge 1-i (den komplekst konj. til 1+i) fordi nævneren så giver (1+i)(1-i)=1+1

... dit slutresultat er sjovt nok korrekt?


Svar #4
21. december 2008 af PeterRasmussen94 (Slettet)

 nej det er ikke korrekt det bliver:

-5/2-5/2*1

tak for hjælpen!!!


Svar #5
21. december 2008 af PeterRasmussen94 (Slettet)

undskyld fejl i ligningen det bliver:

-5/2-5/2*i

tak for hjælpen!!!


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. december 2008 af Dynin (Slettet)

#5 slutresultatet i #0 var rigtigt, altså (-6+i)/(1+i)=-5/2+(7/2)*i


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. december 2008 af Dynin (Slettet)

... mellemregningerne var bare forkerte :/


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. december 2008 af Dynin (Slettet)

 


Skriv et svar til: division med komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.