Matematik

Matematik opgave hjælp!!

26. december 2008 af Pigemus (Slettet)

Hej

Er der nogen som kan løse denne opgave??


Tre rektangler med samme størrelse og form er sat sammen til et større rektangel. Arealet af det store rektangel er 168 cm2.


Find arealet af det kvadrat der har samme omkreds som det store rektangel.


Tegningen er vedhæftet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Hemmeligheden er at opløse 56 i primfaktorer, så får du på det store rektangel a=8cm og b=21cm eller på hver af de små rektangler 8 cm*7cm=56cm2. Omkredsen bliver så... nu kan du selv fortsætte.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Nej, jeg tror, jeg misforstod opgaven, Omkredsen af kvadratet med siden x er lig 168 cm, så 4*x=168 <=´> x=42 cm, og derfor er arealet = 422 cm2


Svar #3
28. december 2008 af Pigemus (Slettet)

OKay jeg siger mange tak. Så ser jeg lige på det xD


Skriv et svar til: Matematik opgave hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.