Matematik

Hvor mange % større er energien..

04. januar 2009 af CJN (Slettet)

Et nedslagskraters størrelse afhænger af energien der udløses ved nedslaget.

Sammenhæng beskrevet ved fomelen:

y=k*x1/3

y= kraterets diameter (meter)

x=energien (målt i megaton)

Et krater har en diameter 20% større end det andet.

Hvor mange % større var energien der blev udløst så?

Hjælp?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. januar 2009 af mathon

yo = k*xo1/3

1,2*yo = k*((1+r)xo)1/3 = (1+r)1/3*(k*xo1/3) = (1+r)1/3yo

hvoraf

(1+r)1/3 = 1,2

1+r = 1,23

                                     r = 1,23 - 1 = 1,728 - 1 = 0,728 = 72,8%

konklusion:
en forøgelse af diameteren med 20% forårsages af en nedslagsenergiforøgelse på 72,8%


Svar #2
04. januar 2009 af CJN (Slettet)

Hold da fast :-o Hva er de 1,2 som ganges med y? De 20 % eller? Og hvorfor skal de så ganges på y?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2009 af mathon

                                              1,20*yo er yo forøget med 20%


Skriv et svar til: Hvor mange % større er energien..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.