Matematik

FUnktioner og grafer.

04. januar 2009 af Niejen (Slettet)

Hej jeg sidder med en opgave jeg ikke kan finde ud af. Man får oplyst at:

Tabellen viser for 3-slået polyester tovværk sammenhængen mellem tovværkets diameter (målt i mm) og torvets brudstykke (målt i kg).
          Diameter (mm)           4       5       6       8       10     14      16      20     24       26
          Brudstyrke (kg)        250   400   600 1000 1550 3200 4000 6000 8600 10000
Det oplyses, at brudstyrken f(x) (kg) som funktion af diameteren x (mm) er en potensfunktion.
 

Så skal man finde funktionen af f(x), og der har jeg vha. regression fået den til at blive:f(x) = 17,09x 1,96.

b) Benyt den fundne forskrift for f(x) til at bestemme, hvor mange gange så stor diameteren skal være, hvis brudstyrken skal fordobles... (hvordan gør jeg det?!?!)

- På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2009 af Isomorphician

Løs: 2 = x1,96


Svar #2
04. januar 2009 af Niejen (Slettet)

Det giver 1,42425,

men hvorfor skal man sige 2 = x1,96 fremfor 2=17,09x1,96?
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2009 af Isomorphician

Fordi du oprindeligt skal løse:

2*17,09 = 17,09x1,96

som forkortes til:

2 = x1,96


Skriv et svar til: FUnktioner og grafer.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.