Fysik

Fysik: Neutrinoer fra Solen. Hjælp

05. januar 2009 af sira (Slettet)

Hejsa. :)

Jeg er lige midt i en opgave, og jeg ved ikke rigtigt hvad jeg skal stille op. Opgavens navn: Neutrinoer fra Solen.

Opgaven lyder:
"Den eneste kilde til direkte oplysninger om Solens energiproduktion er de neutrinoer, som udsendes ved nogle af kernereaktionerne i Solens indre. Det kræver meget store detektorer at kunne detektere disse neutrinoer, og det er kun få steder i verden, at det er lykkedes.
Til et neutrinoeksperiment havde man i Gran Sasso-tunellen i Italien anbragt en stor beholder, der indeholdt 30,3 ton af grundstoffet gallium.

A. Beregn antallet af galliumatomer i beholderen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2009 af DennisDeH (Slettet)

Prøv at kig her ;)

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=621602


Svar #2
05. januar 2009 af sira (Slettet)

kan det så passe at resultatet bliver R=5,90 • 107


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2011 af destijl (Slettet)

svaret i a) er N=m/M*NA=2,62*1029 atomer. 


Skriv et svar til: Fysik: Neutrinoer fra Solen. Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.