Matematik

Sandsynlighed (hjælp!)

06. januar 2009 af Fluenmanden (Slettet)

En mand har fået at vide, at han på grund af dårlig sædkvalitet kun med sansynlighed 0,4 kan blive far ad naturlig vej. På grund af en arvelig defekt har hans kone fået at vide, at hun kun med 0,2 kan blive mor på naturlig måde. Da de samme opsøger en fertilitetsklinik, får de at vide, at sandsynligheden, for at de ad naturlig vej kan blive forældre, er 0,1. Er hans dårlige sædkvalitet og hendes defekt uafhængige hændelser?

Er der nogen kan hjælpe, og sige mig hvad der er det korrekte svar her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2009 af peter lind

Hvis to hændelser A og B er uafhængige skal der gælde P(både A og B) = P(A)*P(B)


Svar #2
06. januar 2009 af Fluenmanden (Slettet)

Kan du ikke forklare det lidt mere?

Det kan da ikke passe, at det er sådan her?:

P(både A og B) = 3/5 eller 0,6

P(A)*P(B) = 2/25 eller 0,08


Svar #3
06. januar 2009 af Fluenmanden (Slettet)

Og er de så uafhængige hændelser, eller hvad? Jeg har jo bare fundet ud af, om to uafhængige hændelser indtræffer?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. januar 2009 af peter lind

P(både A og B) =0,1 ifølge opgaven. Opfylder den så betingelsen P(både A og B) = P(A)*P(B)?


Svar #5
12. januar 2009 af Fluenmanden (Slettet)

Nej, det opfylder den ikke. Er de så afhængige hændelser eller uafhængige hændelser? Jeg kan bare ikke se logikken i, at de er afhængige hændelser?

Ingen andre?


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. januar 2009 af peter lind

Du siger selv at de ikke opfylder betingelserne for at de er uafhængige ergo er de det heller ikke.


Skriv et svar til: Sandsynlighed (hjælp!)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.