Dansk

Digt analyse.

06. januar 2009 af remiix (Slettet)

Hvordan kan jeg analysere et digt til eksamen..


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2009 af 08g052 (Slettet)

Use your brain remiix. analysere det på den måde som I analyserer i klassen sammen. that's all!


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. januar 2009 af - CB (Slettet)

Du kan starte med kort at redegøre for digtet, og om handlingen er tydelig med begyndelse og slutning eller beskriver digtet mere en tilstand. derefter kan du komme ind på dets opbygning i fx forhold til grafisk præg, antal strofer, rimedigt eller prosadigt. Derefter hvis der er rim kan du komme ind på hvilke slags rim der bruges så som parrim, krydsrim ovs, og hvilken rytme digtet har.. Alt dette er en kort gennemgang. Derefter kan du komme ind på om digtet har ordbilleder: altså besjæling, sammenligninger, metafore, personificering, symboler, medbetydningsord ovs. derefter en kort bestemmelse af dets emne og hvad digtet fortæller om emnet, og hvilke centrale nøgleord der belyser emnet. afhængig af digtet kan det opdeles i afsnit. Hvis der er noget der rummer konflikt eller modsætninger så beskriv og karaktiser det. Efter dette tager du fadt betydning af digtet og dets hensigt, budskab, evt. værdi forstilling. afslut ev. med hvad du får ud af og læse digtet og hvad du synes om det.

Det hele komme selvfølgelig an på digtet, så i situationen må det vælge det du synes er vigtigst, og alt hvad der ikke har relevans skal du lade være.     

En lang smøre, men håber det kan give dig et billede af hvordan du evt kan gribe det an. ellers så google nogle digtanalyser og tag udgangspunkt i dem :) 


Svar #3
07. januar 2009 af remiix (Slettet)

mange tak for begge svare:D ..


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. januar 2009 af Vpigen (Slettet)

Der findes også en masse gode opgaver til digtanalyser på nettet. Jeg kan ikke helt huske hjemmesiden, men prøv at søg på google.dk.


Svar #5
07. januar 2009 af remiix (Slettet)

så håber jegat jeg kommer op til digt:D ..


Skriv et svar til: Digt analyse.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.