Matematik

2 ligninger med 2 ubekendte

07. januar 2009 af andreasnn (Slettet)

HJÆLP!

2x-3y=3

3x+y=10

HAR SERIØST BRUG FOR HJÆLP!

Helt væk :S


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2009 af dudiis (Slettet)

x= 3*(y + 1))/(2)

y= 2*x)/(3) - 1


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar 2009 af dnadan (Slettet)

To metoder:

1. Lige Store Koefficienters Metode (Denne anbefaler jeg, at du bruger til lineære ligningssystemer, det er oftest det letteste)

2. Substitutionsmetoden


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

2x - 3y = 3

3x + y = 10

Du kan f.eks. omskrive ligningerne, så der er lige mange x'er i dem begge. Der er 2 x'er i den ene ligning og 3 x'er i den anfden ligning. Vi kan nu sørge for at der bliver 6 x'er i begge ligninger. I den første ligning ganger vi med 3 på begge sider af lighedstegnet, og i den anden ligning ganger vi med 2 på begge sider af lighedstegnet:  Det ser sådan ud:

3*2x - 3*3y = 3*3

2*3x + 2*y = 2+10

Så ser ligningerne således ud: 6x - 9 y = 9 eller 6x = 9y + 9

                                                         6x + 2y = 20 eller 6x = -2y + 20

Altså er 9y + 9 = -2y + 20 Kan du nu selv komme vider?


Skriv et svar til: 2 ligninger med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.