Matematik

Mat. opg. let. 2.g.

30. oktober 2004 af Jakob17 (Slettet)
"I en redegørelse fra 1983 skriver skovstyrelsen til miljøministeriet, at arealet af de private bøgeskove er aftaget siden 1930erne. Styrelsen forventer, at dette areal i fremtiden vil blive reduceret med 0,9% pr. år, hvis udviklingen fra årene før 1983 fortsætter. I det følgende antages, at skovstyrelsen forudsigelse holder.

- Hvor mange procent vil arealet af private bøgeskove være reduceret med i år 2083 sammenlignet med arealet i 1983?

- I hvilket år vil arealet af private bøgeskove være halvt så stort som i 1983?"


Jeg tænkte på at bruge følgende formel, men har et problem da halveringstiden er ukendt.

N(t)/N_o * 100% = 50%

Eller måske

a = r+1 =(r_n + 1)^n

Men fatter ikke rigtig. Er der ikke nogle som gider hjælpe/lave opgaven?

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2004 af frodo (Slettet)

lave?? opgaven! NEJ!!

Hjælpe?? JA!

du kan bare bruge den sidste, hvor du ved at rentefoden er -0,9%, og sp kan du jo bare fastsætte en startværdi K0, og så løse ligningen, f(x)=0,5*K0

Svar #2
30. oktober 2004 af Jakob17 (Slettet)

"hvor du ved at rentefoden er -0,9%" - Hvordan? Jeg kender jo ikke n!

" f(x)=0,5*K0" - Hvordan???

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2004 af frodo (Slettet)

du kan finde a ved formlen: a=1+r=1-0,009

du ved jo at der reduceres med 0,9% p.a

b=startværdien= K0

f(x)=b*a^x

løs:
f(x)=0,5*K0 mht.x

Svar #4
30. oktober 2004 af Jakob17 (Slettet)

Fatter stadig brik.. Kan du ikke uddybbe lidt?

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2004 af frodo (Slettet)

f(x)=K0*0,991^x

f(x)=0,5K0 <=>

K0*0,991^x=0,5K0
<=>0,991^x=0,5

regn selv herfra!

Skriv et svar til: Mat. opg. let. 2.g.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.