Matematik

vandret tangent

08. januar 2009 af aldrigfærdig (Slettet)

Hej.

Har lidt bøvl med denne funktion: f(x)=e^2x-3x

Beregn koordinaterne til det punkt, hvor funktionens graf har vandret tangent.

Jeg har differencieret mig til: e^2x*2-3

Da det er en vandret tangent hedder den så vidt jeg ved: e^2x*2-3=0.

Det er det videre forløb jeg har brug for???

Håber på assist

Mvh Thomas


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. januar 2009 af ibibib (Slettet)

2·e2x = 3

e2x = 3/2

2x = ln(3/2)

x = ln(3/2) / 2


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. januar 2009 af NejTilSvampe

 du løser e^2x*2-3=0  for x og du har dit x-koordinat  håber du selv kan finde dit y-koordinat ^^


Svar #3
08. januar 2009 af aldrigfærdig (Slettet)

Jeg bukker og takker!


Skriv et svar til: vandret tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.