Matematik

Kvadratrod og tal i anden

08. januar 2009 af bluesclues (Slettet)

Når en betegnelse, f.eks. radius i anden (r2) optræder i en formel og skal isoleres, gøres dette så ikke ved at tage kvadratroden af de andre værdier i formlen?

Og i så fald, er det så sådan: √de andre tal eller 2√de andre tal.

Altså bare kvadratrod eller "anden kvadratrod".

På forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2009 af dnadan (Slettet)

Hvad mener du med anden kvadratrod? Det er der intet der hedder.

Hvis du får opgivet:

r2=c <=> r=±√c

Dette skyldes følgende:

r2=c <=> √(r2)=(r2)½=r½*2=r1=r=±√c


Svar #2
08. januar 2009 af bluesclues (Slettet)

Tak for dit svar.

Med "anden kvadratrod" mener jeg, at der på lommeregneren sættes et 2-tal foran kvadratrodstegnet. Altså, jeg har lært at for at "ophæve" f.eks. 53 er det "den tredje rod" af 5.

Og så er det, jeg er i tvivl om man gør sådan, når tallet er i anden? For er andengrad og kvadratrod ikke det modsatte?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2009 af dnadan (Slettet)

Det er også korrekt :-) (Der var bare ikke noget, der hed den 2. kvadratrod, 3. kvadratrod osv)

- Men jo, du tager kvadratroden, kig i #1 for at se hvorfor.


Skriv et svar til: Kvadratrod og tal i anden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.