Matematik

Funktioner mm.

08. januar 2009 af Christiane.k (Slettet)

Hej.

Jeg har brug for hjælp til to opgaver. Jeg har en masse i samme stil, som jeg prøver at sidde og løse, så jeg på den måde kan træne. Men jeg synes til tider at det er rart at have en skabelon, som man forstår først, og så løser andre udfra denne forståelse. Derfor håber jeg der er en der evt. kan løse nedenstående opgaver for mig, så jeg på den måde kan arbejde videre med andre opgaver.. - Bare for at understrege, at jeg ikke springer over hvor gærdet er lavest, og det er afleveringsopgaver eller andet...

1)
Grafen for funktionen, Q med forskriften Q(x)=x^3-3x^2 afgrænser sammen med et koordinatsystems førsteakse i fjerde kvadrant en punktmængde M, der har et areal.
a) BEstem rumfanget af det omdrejningslegeme, der fremkommer, når M drejes 360 grader om førsteaksen.
b) Bestem den værdi af y, for hvilken linjen med ligninger x=y deler punktmængden M i to dele, der har samme areal.

2)En funktioner M er løsning til differentialligningen y' = 2x+5-y, og linjen med ligningen y=1 er tangent til grafen for f.
a) Bestem en forskrift for M.

Håber der er en der vil hjælpe.

Mvh.

Chritiane.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Der er to måder at gøre det på, enten ved at bruge plane "skiver" eller ved at bruge cylindriske "skaller. Den første siger V=π*∫(g(x)2-(f(x)2)dx. Her foregår det omkring x-aksen. Integralet er fra a til b


Skriv et svar til: Funktioner mm.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.