Matematik

differentialligning - svær

08. januar 2009 af sebastian.k (Slettet)

Skal fremlægge følgende opgave i morgen i timen, og må desværre indrømme, jeg er helt blank.

Antallet af individer i en population kan beskrives ved en funktion P af tiden t, hvor t angiver antal år. Funktionen P er løsning til differentialligningen

P' = (0,8-0,2t) * P

a) bestem forskriften for P, når det oplyses, at begyndelsesværdien er 1000

b) bestem det tidspunkt hvor populationen er størst, og bestem det største antal individer i populationen.

Nogen, der kan give et hint, så jeg kan komme videre :)?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. januar 2009 af dnadan (Slettet)

hint: Seperaton af de variable


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

ja separer de variable, så du får dp/P=(0,8-2t)dt og integrer på begge sider, så ln(P)=??? gr det selv


Svar #3
08. januar 2009 af sebastian.k (Slettet)

tusind tak!


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ja husk P0 = 1000 individer, det er din integrationskonstant.


Skriv et svar til: differentialligning - svær

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.