Matematik

funktion

08. januar 2009 af Julieka (Slettet)

Er der en der kan hjælpe mig med denne opgave?:)

En funktion f er bestemt ved f(x)=x^3+2x+8

Bestem f '(1) og bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (1,f(1))


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2009 af dnadan (Slettet)

1. Beregn f(1)

2. Bestem f'(x)

3. Beregn f'(1)

4. Indsæt i y=f'(x0)*(x-x0)+f'(x0), hvor x0=3


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2009 af dnadan (Slettet)

hvor x0=3 ---> hvor x0=1


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2009 af Duffy

Jah.

Differetiér f og indsæt heri x=1

brug dernæst tangentligningen

y = f(xo) + f'(xo)(x-xo)

med xo=1


Svar #4
08. januar 2009 af Julieka (Slettet)

Tak:)


Svar #5
08. januar 2009 af Julieka (Slettet)

Kan det så passe hvisdet giver f(x)= 1^3+2*1 og dermed 1+2 når f er differencieret?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. januar 2009 af dnadan (Slettet)

Du skal bestemme f'(x), hvorefter du kan indsætte 1 i f'(x), du kan ikke blot gå den vej.


Svar #7
08. januar 2009 af Julieka (Slettet)

Undskyld hvis jeg spørger meget dumt, men hvordan finder jeg så f '(x)?


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. januar 2009 af dnadan (Slettet)

Du benytter følgende regler:

(k)'=0

(x^a)'=a*x^(a-1)

(k*f(x))'=k*f'(x)

(f+g)'=f'+g'


Svar #9
08. januar 2009 af Julieka (Slettet)

Jeg ved ikke helt om jeg forstår. Skal jeg sætte det lig 0?


Svar #10
08. januar 2009 af Julieka (Slettet)

Er det her rigtigt?

f(x)=3x^2+2x=0

f '(x)=-2^2-4*3*0?


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. januar 2009 af Duffy

nej, du skal differentiere ledvist


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. januar 2009 af Duffy

Brug formlerne i #8


Skriv et svar til: funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.