Matematik

Vilkårlig n-kant

09. januar 2009 af lortelasse (Slettet)

Lige nu har vi om hvordan man regner en hvilken som helst n-kant inde i en cirkel. Og vi har så fået et ekstra spørgsmål som lyder på: Find en ligning der kan bruges til en hvilken som helst n-kant?

Kan ikke huske om det er omkreds eller areal vi skal bruge, men kunne være fedt hvis der var en der kunne hjælpe mig :D

Hilsen lortelasse


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Hvis du laver en ligesidet n-kant, så er omkredsen (Omk) lig 2*n*sin(π/n), og der gælder, at Omk→2π for n→∞. Det kan vises ved hjælp af trigonometri.


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. januar 2009 af mathon

regulær n-kant:

Omk = n*(2r*sin(π/n))

Areal = n(½*r2*sin((2π)/n))


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2009 af mathon

π/n = "pi"/n


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

#3 ja det "pi" ligner et n, jeg har i hvert fald svært ved at se forskel


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. januar 2009 af mathon

...eller skrevet

Omk = n*(2r*sin(180°/n))

Areal = n(½*r2*sin(360°/n)
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

#4 Benyt "lille" pi fra symbollistens øverste række. Det ser sådan ud π.


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

Sorry. Her får man ikke, hvad man ser.


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Det mente jeg også jeg havde gjort, det ser sådan ud π


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Åhh nej, nej man får ikke, hvad man beder om


Svar #10
14. januar 2009 af lortelasse (Slettet)

okay, men mange tak skal I have :D


Skriv et svar til: Vilkårlig n-kant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.