Matematik

bestem f'(x)

10. januar 2009 af biqqu (Slettet)

Jeg kan simpelthen IKKE se hvad jeg gøre galt her:

Jeg skal finde f'(x), når jeg ved at f(x)= 3x2 + 2x - 1 og  xo=0

f'(x) = 2axo+b = 2*3*0+2=8


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2009 af Sherwood (Slettet)

Prøv at skrive det op ordentligt. Du forvirrer vist dig selv.

f(x)=3x2+2x-1, hvoraf x0=0

f'(x)=6x+2

f'(0)=6*0+2=2

Du ville også få det rigtige, hvis du ellers huskede, at når noget ganges med 0 giver det 0. Igen må jeg dog opfordre til at skrive det mere overskueligt ned.


Svar #2
10. januar 2009 af biqqu (Slettet)

åh, så da jeg skrev f'(x) = 2axo+b = 2*3*0+2=8 var min fejl, at jeg ikke så at 2*3*0=0


 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2009 af mathon

#2
Ja


Svar #4
10. januar 2009 af biqqu (Slettet)

tak


Skriv et svar til: bestem f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.