Matematik

Trigonometri

10. januar 2009 af Annzophie (Slettet)

Jeg er totalt lost pt. :(

Min opgave: Find de manglende vinkler og sider i trekant ABC, når det er givet at A = 32 grader, b = 10 cm og a = 5 cm.

Jeg har fundet frem til, at det har noget at gøre med sinusrelationen. Men så er jeg heller ikke nået så meget længere. Hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

sin(A)/a = sin(B)/b = sin(C)/c. Du har b, du har a, og du kan finde sin(A), så skal du bare find arcsin(B) til at starte med


Svar #2
10. januar 2009 af Annzophie (Slettet)

arcsib(B)? Hvad er det...


Svar #3
10. januar 2009 af Annzophie (Slettet)

arcsin(B)*


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

arcus funktionen, den er defineret ved sin-1(sin(x)) = arcsin(sin(x)) = x, eller med ord: Det er den vinkel hvis sinus er x, ox der gælder i øvrigt -π/2 ≤ x ≤ π/2.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

π skal være "pi", dt er stadig ikke blevet rettet.


Svar #6
10. januar 2009 af Annzophie (Slettet)

Okay så er jeg med :) Tak for det.


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ellers så spørger du bare igen, men du skal helst starte med at repetere fra din egen bog, så sidder det bedre fast.


Svar #8
10. januar 2009 af Annzophie (Slettet)

Jo selvfølgelig. Men jeg kigger lige lidt mere på det.


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. juni 2021 af mathon

Trekanten - med de opgivne mål - er ikke mulig.


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.