Matematik

Vinklen mellem vektorer

31. oktober 2004 af NYC Dollars (Slettet)
Hej!

Jeg har 2 vektorer. AB=4 over -4, og den anden er AD=1 over -8. Jeg skal regne ud, hvad vinklen er. Jeg kan kun finde frem til et mærkeligt tal.

Håber der er en der vil prøve!

Roban

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2004 af Dominik Hasek (Slettet)

Øhh ... hvad får du?

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2004 af allan_sim

Vis os dine udregninger, så vi kan se, om der eventuelt dukker et "mærkeligt" tal op :-)

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2004 af chinpo (Slettet)

Det er ikke nemt at sige om du har gjort det forkert når du ikke oplyser dine tal, men når jeg regner det ud får jeg vinkelen til 37,874 grader. Det får jeg ved at sige:

Længden |AB| =
Kvtrod. (4^2+4^2) = (Kvtrod 32)

Længden |AD| =
Kvtrod. (1^2+8^2) = (Kvtrod 65)

(4*1)+(-4*-8)/((Kvtrod 32)*(Kvtrod 65))=

Cos-1(36/45,607) = 37,87495

Skal ikke kunne sige om det er det rigtige, men så har du da lidt at gå ud fra..

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2004 af QaZZaQ

eller brug tangens.

Tan^-1(a1)-Tan^-1(a2)

hvor a'erne så er hældningskoefficienterne

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2004 af Samuel (Slettet)

#0: Chinpos resultat er ganske korrekt.

Husk, at skalarproduktet mellem to vektorer a og b er givet ved:

cos(v)=((a->)*(b->))/(|a->|*|b->|)

Hvor a->: a vektor.

Svar #6
02. november 2004 af NYC Dollars (Slettet)

Tusind tak, 37 passer glimrende

Skriv et svar til: Vinklen mellem vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.