Matematik

plan i rummet

10. januar 2009 af nunu1989 (Slettet)

Hej..... jeg har brug for hjælp....

I et koordinatsystem i rummet har en plan α ligningen:  2x - y+ z +3 = 0

og en linje L har parameterfremstillingen: (x,y,z) = (1,2,3) + t (1,-1,1).

Undersøg, om P(4,-1,6) er et punkt på L, og bestem projektionen af P på α.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Prøv med t=3


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. januar 2009 af peter lind

Sæt punktets koordinater ind i linjens ligning. Dette giver tre ligninger med 1 ubekendt t. Netop hvis disse ligninger har en løsning ligger punktet på linjen.

Planen har normalvektoren (2, -1, 1). Find  ligningen for linjen gennem P som har normalvektoren som retningsvektoren. Der hvor linjen skærer planen ligger projektionen af P


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

Se vedhæftet fil.

Vedhæftet fil:Rum.doc

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

#3

De skal stå: ax + by + cz = d, du skrev: ax + by + cz +d


Svar #5
11. januar 2009 af nunu1989 (Slettet)

hvis t=3

(x,y,z)=(4,-1,6)


Svar #6
11. januar 2009 af nunu1989 (Slettet)

Jeg har fået Q til at være = (-2,3,3)


Skriv et svar til: plan i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.