Matematik

6. gradsligning?

31. oktober 2004 af KickAzz (Slettet)
Hej

Jeg skal løse denne ligning: x^6 + 2x^2 - 15 = 0

Hvordan gør jeg det?

Håber I kan hjælpe.

Mvh

KickAzz

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2004 af phasio (Slettet)

Indtast f(x) på en grafregner og aflæs hvor den rammer x-aksen?

Svar #2
31. oktober 2004 af KickAzz (Slettet)

Problemet er at jeg også skal komme med en beskrivelse til hvordan jeg udregner ligningen.

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2004 af allan_sim

Der er tale om en skjult 2. gradsligning.

Sæt t=x^3, løs den rsulterende 2.gradsligning og find x heraf.

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2004 af allan_sim

Glem det.... jeg læste forkert :-)

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

"Problemet er at jeg også skal komme med en beskrivelse til hvordan jeg udregner ligningen."

Skriv (TI-83): Tryk [Y=] og lad /Y1 være x^6 + 2x^2 - 15. Tryk [GRAPH] for at se funktion (evt. ændret via [WINDOW]). Tryk [2nd] [TRACE] og vælg 2: zero. Find left bound og right bound og gæt for at opnå første løsning x ca. =1.48. Fortsæt således of find alle løsninger.

Svar #6
02. november 2004 af KickAzz (Slettet)

Glem det, det var en fejl i matematikbogen, der skulle stå x^6 + 2x^3 - 15 = 0, så det er ikke noget problem at løse den.

Skriv et svar til: 6. gradsligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.