Matematik

differentiering

11. januar 2009 af tur4c (Slettet)

er der nogen der kan hjælpe mig med at differentier denne funktion

f(x)=180*√((10002+x2))+(2000-x)*80

på forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. januar 2009 af UFO99 (Slettet)

Del funktionen op i to funktioner g(x)=180*√((1000^2+x^2)) og h(x)=(2000-x)*80

Husk nemlig at (g+h)'(x) = g'(x) + h'(x).

h(x) kan du sikkert differentiere uden problemer.

g(x) bruger du først at (k*g)'(x) = k*g'(x), så du ikke skal tænke på de 180. Herefter differentierer du den sammensatte funktion efter reglen (g o f)'(x) = g'(f(x))*f'(x).

Eksempel: f1(x)=(2x+3)^2 => f1'(x) = 2(2x+3)*2


Svar #2
11. januar 2009 af tur4c (Slettet)

fuck jeg elsker dig :D det var det her jeg havde glemt

Husk nemlig at (g+h)'(x) = g'(x) + h'(x).

tusind tak:D


Skriv et svar til: differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.