Matematik

Vektorer ! ..

12. januar 2009 af IC3M4N (Slettet)

Der er givet to rumlige vektorer

v = (-1,-1,2)             (Der mangler en streg over v & u for at vise det er længden af vektoren)
og
u = ( 1,k,4)              (Der mangler en streg over v & u for at vise det er længden af vektoren)
 

De to vektorer udspænder sammen en trekant. Bestem k så trekantens areal er 10.

Hint: længden af en krydsvektor = arealet af det udspændte parallelogram.

Har virkelig brug for hjælp her ..


Svar #1
12. januar 2009 af IC3M4N (Slettet)

Har brug for hjælp her .. samme opgave som før, dog indlæst fra Word .. (  ;

Vedhæftet fil:opg1.doc

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Så vidt jeg husker er arealet af trekanten med siderne A og B = ½*A×B


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Der skulle selvfølgelig have stået den numeriske værdi af A kryds B, så du får ligningen

½* A kryds B (numerisk) = 10, og det skrives nemmest i en determinant


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. januar 2009 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/149066


Svar #5
12. januar 2009 af IC3M4N (Slettet)

Hva ska jeg så gøre .. jeg ska finde min K værdi for at kunne komme videre .. :) ?


Svar #6
12. januar 2009 af IC3M4N (Slettet)

SVAR #4 ..
Det ser meget rigtigt ud .. men du får 2 k'værdier . og ska kun bruge én .. Hva for en er den rigtige .. den negative eller positive .. ? ;)


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Hvis du først finder vinklen mellem A og B som arccos(A*B)/IAI*IBI, så kan du bruge:

 A×B = IAI*IBI*sin(A,B)=10


Svar #8
12. januar 2009 af IC3M4N (Slettet)

SVAR #4
De 2 k'værdier vi finder .. hvilken skal bruges .. Den negative eller positive  ;) ?
På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. januar 2009 af mathon

begge K-værdier er en løsning


Skriv et svar til: Vektorer ! ..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.