Matematik

Procent, Renteformel og indekstal "Hjælp"

12. januar 2009 af n45r1 (Slettet)

a) Ølpriserne er iperioden 1914-1984 steget fra 13øre til 455 øre.

Hvormange procent er ølprisen steget i gennemsnit pr. år i denne periode ? (OBS! Gennemsnitlig procent: dvs. samme procent i hvert år)

b) Forbrugerindekset (med basisår 1914) var 2825 i 1984.

Er ølprisen steget mindre eller mere end priserne generalt er steget i perioden.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2009 af Isomorphician

Stigning i procent fra 1914-1984:

((455/13) - 1)*100 = 3400 %

Kan du selv regne videre derfra?


Svar #2
12. januar 2009 af n45r1 (Slettet)

Mener du b:)........ :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2009 af Isomorphician

Også a'eren...


Svar #4
12. januar 2009 af n45r1 (Slettet)

 Kan du give tips til hvordan jeg skal finde gennemsnittet ...


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar 2009 af Isomorphician

r = (n√(stigning) - 1) * 100


Svar #6
12. januar 2009 af n45r1 (Slettet)

 n er i dette tilfælde ???......og stigningen..??

på forhånd tusinde tak isomorphician


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. januar 2009 af Isomorphician

Stigningen er 34 (de 3400 % som decimaltal).

n er 70 (antallet af terminer, som må være én termin pr. år i 70 år).


Svar #8
12. januar 2009 af n45r1 (Slettet)

 Opgave b er det bare at man skal man bare sige ja eller nej..?


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. januar 2009 af Isomorphician

Sammenlign 2825 med 3400


Svar #10
12. januar 2009 af n45r1 (Slettet)

Eksempel...:-)?


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. januar 2009 af Isomorphician

Er 2825 højere eller lavere end 3400?


Svar #12
12. januar 2009 af n45r1 (Slettet)

Behøver man ingen matematiske redegørelse..?


Brugbart svar (0)

Svar #13
12. januar 2009 af Isomorphician

Du kan argumentere for at de 3400 er øllets indextal i 1984.


Svar #14
12. januar 2009 af n45r1 (Slettet)

Eksempel..?:-)


Brugbart svar (0)

Svar #15
12. januar 2009 af Isomorphician

Samme udregning som i #1.


Svar #16
12. januar 2009 af n45r1 (Slettet)

bare med de to tal istedet..:)


Brugbart svar (0)

Svar #17
12. januar 2009 af Isomorphician

Nej, du udregner øllets indextal nøjagtig som i #1.


Svar #18
12. januar 2009 af n45r1 (Slettet)

Forvirret..:) Altså hvor for du 13 tallet fra ((455/13) - 1)*100 = 3400 %

Uddyb lige lidt.. håber ikke jeg gøre dig nogen form for besvær :-)


Brugbart svar (0)

Svar #19
12. januar 2009 af Isomorphician

13 er øllets pris i 1914

455 er øllets pris i 1984

Det du udregner er øllets pris i 1984 i forhold til øllets pris i 1914 i procent.


Svar #20
12. januar 2009 af n45r1 (Slettet)

venligst giv et eksempel på det ..  med

Du kan argumentere for at de 3400 er øllets indextal i 1984.


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.