Matematik

koordinatsystemet l og m er de parallelle

12. januar 2009 af sira (Slettet)

I et koordinatsystem i planen har en linje l ligningen

x + 2y - 6 = 0,

og en linje m har parameterfremstillingen

x = 1 + 2t

y = 1 - t                     , t E R

Og jeg skal gøre rede for, at l og m er parallelle.

Hjælp :-( 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Du kan parametrisere linjen L og derefter finde vinklen imellem de to retningsvektorer.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2009 af Dynin (Slettet)

Alternativ til #1  For m kan du se at t=0 giver (x,y)=(1,1) og  t=½ giver (x,y)=(2,½) hvorfor hældningen er -½. For l ses ved direkte omskrivning at y=-½x+3 ............. altså har de to linier samme hældning og er dermed parallelle


Svar #3
12. januar 2009 af sira (Slettet)

Og hvordan kan jeg gøre det min ven :-)


Svar #4
12. januar 2009 af sira (Slettet)

Kan jeg få det engang til det som står i #2, bare nemmer forklaring :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar 2009 af Dynin (Slettet)

#4 du ved at parameterfremstillingen for m er en linie, så en tilvækst i x på 1 giver en tilvækst i y der er lig med hældningen af linien ... derfor valgte jeg t=0 og t=½, da disse netop giver en tilvækst i x på 1 og som beregnet giver en tilvækst i y på -½. For l er det ren omskrivning af linien.


Svar #6
12. januar 2009 af sira (Slettet)

hvad er så resultatet #5 eller #2?


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. januar 2009 af Dynin (Slettet)

#2 er resultatet og #5 er en dybere foklaring på hvad jeg gør i #2

... prøv at bruge #1 hvis du ikke forstår #2 ... det skulle gerne vise at l og m er parallelle :-)


Skriv et svar til: koordinatsystemet l og m er de parallelle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.