Matematik

Cirkel og linje, bestem skæringspunkterne

13. januar 2009 af kim19 (Slettet)

En cirkel c og en linje l er bestemt ved:

c:  x^2 - 4x + y^2 + 2 y

l:  x + 1

Bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem l og c.

Først har jeg fundet cirkelen ligning således her.

x^2 - 4x + y^2 + 2 y = 0

( x-2 )^2 + ( y+1 )^2 = 5

Så tror jeg at jeg skal indsætte x+1 i stedet for y her.

( x-2 )^2 + ( x+1+1 )^2 = 5

2x^2 + 3 = 0

Hvad gør jeg så her fra, for at få koordinatpunkterne til skæringspunktet. ?

Håber en kan hjælpe mig. tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2009 af Isomorphician

Løser ligningen mht. x. Så får du x-værdierne til skæringspunkterne.

De værdier kan du så indsætte i c eller l for at finde y-værdierne til skæringspunkterne.


Svar #2
13. januar 2009 af kim19 (Slettet)

2x^2 + 3 = 0

x^2 = -3 / 2

??

har glem hvordan jeg løser når der er en potens hvordan er det nu jeg gør det ? Tak


Svar #3
13. januar 2009 af kim19 (Slettet)

Hvordan isolere man nu x herfra.

x^2 = -3 / 2


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2009 af Isomorphician

Den har ingen reelle løsninger.

De to grafer skærer ikke hinanden.


Svar #5
13. januar 2009 af kim19 (Slettet)

hvordan kan du se det, hvordan er det nu man isolere x i denne x^2 = -3 / 2


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. januar 2009 af Isomorphician

Du tager kvadratroden på begge sider. Men da udtrykket på højresiden er negativt giver det ingen reelle løsninger.


Svar #7
13. januar 2009 af kim19 (Slettet)

okaa hvad nu hvis der havde stået

x^4 = 4 hvordan løser man den så, hvordan isoleres x her?


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. januar 2009 af Isomorphician

x4 = 4 <=>

x = 4√4 <=>

x = √2 = 1,4142


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. januar 2009 af Isomorphician

....x = ± 4√4


Skriv et svar til: Cirkel og linje, bestem skæringspunkterne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.