Kemi

HELP PLZZZ..

13. januar 2009 af kscn (Slettet)

opgave 3.50

reaktionen 2H2(g) + 2NO(g) ---> 2H2O(g) + N2(g) har reaktionshastighedsudtrykket: v=k*[H2]*[NO]^2

a) angiv reak. ordenen med hensyn til H2. Her har jeg eftervist at reaktionen er af 1.orden

b) angiv reak.ordenen med hensyn til NO. Her har jeg kigget på hastighedsudtrykket og udfra det har jeg sagt at reak. er af 2.orden

c) angiv den totale reak.orden. her har jeg lagt 1+2 sammen og fået 3 da reaktionen er af 1.orden med hensyn til H2 og af 2.orden med hensyn til NO

d) hvilken enhed har hastighedskonstanten, K? v= k*[H2]*[NO]^2 ---> M/s= k * M * M^2 <--> K= M^-2 * s^-1

så er det at jeg ikke kan finde ud af det længere!!!!

ved et eksperiment blandes H2(g) med NO(g) i en beholder og derpå opvarmes beholderen til en temperatur, hvor reaktionen kan forløbe med en målbar hastighed. Temperaturen fastholdes under reaktionsforløbet.

e) vil trykket i beholderen stige eller falde? begrund svaret!
      [DETTE KAN JEG IKKE FINDE UD AF!!!!]

på grundlag af trykmålinger har man beregnet den aktuelle koncentration af H2 til forskellige tider efter reak. start. resultaterne fremgår af skemaet, hvor endvidere begyndelseskoncentrationen af NO er angivet.

t/s:            0

[H2]/M : 0,0200    0,0180     0,0158      0,0136      0,0114

[NO]/M : 0,0400       tom           tom           tom              tom

f) udfyld felterne i skemaet, hvad angår de fire manglende koncentrationer af NO. [skal jeg her ikke bare gange koncentrationerne af H2 med 2 for at få koncentrationerne til NO til de forskellige tider????

reaktionshastigheden ved reaktionens start er målt til 8,22*10^-6 M/s

g) beregn hastighedskonstanten

h) beregn reaktionshastigheden når [h2] er faldet til 0,0100 M

håber der er nogen der vil hjælpe hurtigst muligt :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2009 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

2H2(g) + 2NO(g) ---> 2H2O(g) + N2(g)

vil trykket i beholderen stige eller falde? begrund svaret! Når temperaturen stiger går jeg udfra at trykket også stiger forresten.

Går udfra at det er ovenstående reaktion der er tale om.. jeg er hverken god til kemi eller noget, hvertfald ikke samlignet med drengene herinde, men så vidt jeg husker så ser man på antallet af gas-, og kun gas-atomer eller molekyler..

På venstre side har du 4 gasser i alt, på højre side har du 3 gasser i alt, så skal man benytte le chateliers princip (eller hvad han nu hedder). Et ydre indgreb i en ligevægt vil forskyde ligevægten i den retning der gør indgrebet af ligevægten mindre.. Hvis trykket stiger og der er tale om en beholder som er lukket er der altså mindre plads i beholderen, alt bliver mere sammentrykket.. for at SKABE mere plads går reaktionen imod højre. Det gør den fordi at 4 gasmolekyler fylder mere end 3 gasmolekyler, så derfor vil 2H2 og 2NO omdannes til 2h2o og n2 og derved fylde mere for at modvirke det ydre indgreb nemlig en mindskelse af "plads" kan man sige.. det er en dårlig forklaring med forkerte udtryk men det burde give dig et godt billede af hvordan det forhodler sig.. Søg på google på ting der påvirker ligevægt, men jeg er ret sikker på det er rigtigt.. men ret mig endelig :b men er nu 99 % sikker.. håber det hjalp.

vh. Line :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2009 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

derved mindre *mere for at modvirke det ydre indgreb nemlig en mindskelse af "plads" kan man sige.

Rettelse*


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2019 af emil858f (Slettet)

nogen der har laver disse opaver 


Skriv et svar til: HELP PLZZZ..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.