Matematik

differentialregning og modellering ligger langt væk

14. januar 2009 af andersxx (Slettet)

vores lærer har været så smart at give os en aflevering for om et emne vi afsluttet før vi begyndte med SRP. og jeg kan bare ikke huske noget af det.

er der nogen der gider hjælpe mig igang.. måske lige forklarer først opgave. så kan det godt være det lige kommer op igen.

første opgave

6004B f(t)=97,5*t*e^-0,39t , t> 0

f(t) måles i mg pr. liter og t er antal døgn

på hvilket tidspunkt er iltunderskuder størst?

tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du kan løse den grafisk elle anlytisk. Den grafiske metode giver et godt overblik over funktionen. Prøv det først. Jeg har vedhæftet løsningen

Vedhæftet fil:graf.doc

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2009 af mathon

f '(t) = 97,5*e-0,39t*(-0,39)*t + 97,5*e-0,39t

f '(t) = (1-0,39t)97,5*e-0,39t  t>0
 

ekstremum kræver:
f '(t) = 0 = (1-0,39t)97,5*e-0,39t

dvs.
1-0,39t = 0
0,39t = 1

t = 1/0,39 = 2,5641

monotoniforhold:
for t<2,5641 er f '(t)>0, hvorfor f(t) er monotont voksende
for t>2,5641 er f '(t)<0, hvorfor f(t) er monotont aftagende

hvoraf ses,
at

f(t) har maksimum for t = 2,5641
...........

i overensstemmelse med tegningen


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2009 af mathon

..hvilket jeg ved hurtigfejllæsning troede:
men tegningen er grafen for

f(t) = 97,5*t-0,39t

men skulle have været grafen for

f(t) = 97,5*t*e-0,39t
 


Skriv et svar til: differentialregning og modellering ligger langt væk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.