Matematik

bestemmelse af normalvektor og punkt udfra ligning

14. januar 2009 af SIE2 (Slettet)

hvordan finder man en normalvektor og et punkt ud fra ligningen 9x-3y+z-21=0

jeg vil umildbart mene at normalvektoreren er (9,-3,1) men kan ikke finde ud af at finde punktet


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2009 af ibibib (Slettet)

Ja.

Sæt fx x=0 og y=0 og beregn z. Så har du et punkt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ja den kan også skrives som 9i -3j +k. Normalvektoren,er den vektor, der tilfredsstiller ligningen

n*(r-r0) = 0, hvor r er positionsvektoren op til planen


Svar #3
14. januar 2009 af SIE2 (Slettet)

må man godt både bestemme x og y værdien(sætte dem til 0) også kun beregne z værdien?


Skriv et svar til: bestemmelse af normalvektor og punkt udfra ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.