Matematik

Procent- og rentesregning

14. januar 2009 af LargeJ (Slettet)

Jeg har brug for hjælp til fem matematikopgaver. Er der nogen der kan beregne dem?

1) Hvis lillebror har spist 2/3 af en lagkage. Hvor mange procent er der så tilbage?

I en klasse med 24 elever dumper 3 til eksamen. Hvor mange er det?

2) Et par bukser koster på udsalg 220 kr., efter at prisen er blevet sænket med 30 %. Hvilket fremskrivningsfaktor har forretningen anvendt ved beregningen af udsalgsprisen? Hvad var prisen før nedsættelsen?

3) En vares pris vokser med 17 %, så slutprisen bliver 237 kr. Beregn begyndelsesprisen.

En anden vare koster 1027 kr. Prisen nedsættes med 25 %. Hvad koster varen nu?

4) Jensen indsætter 3000 kr. på en nyoprettet konto i en bank, der tilbyder en indlånsrente på 2,5 % p.a. Hvor meget betaler banken i rente det første år?

Banken låner de samme penge ud i et år til 11 % p.a. Hvor meget får banken i rente? Hvor meget tjener banken på denne transaktion?
 

5) Et beløb på 7500 kr. indsættes i banken på en konto. Beløbet forrentes med 0,9 % om året. Hvor stort et beløb står der på kontoen efter 12 år?

På en anden konto indsættes 1500 kr. Efter 7 år står der 2100 kr. Hvad er den årlige rente i procent?

På en tredje konto indsættes 12500 kr. til 1,5 % p.a. Man vil gerne kunne hæve 15000 kr. fra kontoen. Hvor mange år skal man vente?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2009 af mathon

...hvilke delberegninger har du foretaget?


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2009 af mathon

1) tilbage er 1/3 = 33,3%

2) her mangler ordet "procent"
    3/14 = 1/8 = 12,5%

3)  fremskrivningsfator (100-30)% = 70% = 0,70
     førpris = (kr 220)/0,7 = kr 314,29


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2009 af mathon

og her mangler et bogstav

fremskrivningsfator   →   fremskrivningsfaktor


Skriv et svar til: Procent- og rentesregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.