Fysik

En formel jeg vil gerne have forklaret :S

14. januar 2009 af Maddddss (Slettet)

V = 2*pi*r/T

kan nogle forklare mig denne formel +

Mens rumsunde kredsede om Eros, sendte den radiosignaler til Jorden. Disse radiosignaler var 1055 sekunder om at nå jorden

hvor langt var rumsundet fra jorden?

Benytter man bare ikke formlen

s = v · t


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2009 af janett90 (Slettet)

du mangler at skrive hvad variablene betyder.
Hvad betyder: r, t, T, s og v?


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

hvis du nu skriver enhederne i stedet for bogstaverne, så vil du se, at der står radianer pr sekund, det er altså en vinkelhastighed


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2009 af peter lind

Den første formel angiver formodentlig hastigheden af rumsonden, hvor r er baneradius og T er omløbstiden. Til brug for at finde afstanden til jorden, skal du ganske rigtigt bruge den angivne formel med v= lyshastigheden.


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2009 af mathon

længden, Δs, af et cirkulært omløb med radius R: Δs = 2πR

et cirkelomløb varer {T} sekunder

v = afstand/tid = Δs/T = (2πR)/T
...............

EM-hastigheden er c

s = c*t = (2,99792*108 m/s) *(1055 s)


Svar #5
14. januar 2009 af Maddddss (Slettet)

s = v · t kan bare skrive denne her formel sådan eller?


Svar #6
14. januar 2009 af Maddddss (Slettet)

??


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. januar 2009 af peter lind

Bortset fra at du bør bruge betegnelsen c i stedet for v er det rigtigt. c betegner normalt lyshastigheden, v blot en eller anden hastighed,


Skriv et svar til: En formel jeg vil gerne have forklaret :S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.