Matematik

Hældning?

14. januar 2009 af Biochem (Slettet)

Hvad er hældningen for denne:
 

y=5.0171003*x^2.1741991

squrt(5,0171003)??


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: I hvilket punkt? Det er ikke en ret linje, så den har ikke konstant hældning.


Svar #2
14. januar 2009 af Biochem (Slettet)

Jeg har med udgangspunkt i disse punkter optegnet en graf:

Ud ad x-aksen:

0,00
0,05
0,10
0,15
0,20
0,25
0,30
0,35
0,40
0,45
0,50
 

Ud ad y-aksen:

0,0075
0,032
0,0825
0,155
0,251
0,371
0,515
0,682
0,874
1,088
 

Jeg jeg ved bare ikke hvilken type tendenslinje dne skal have, det er nok derfor at den ikek har en konstant hældning?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Hvilken type funktion skulle det gerne være?


Svar #4
14. januar 2009 af Biochem (Slettet)

Skal lige siges at d eovenfornævnte punkter er indtegnet i et dobbeltlogaritmisk koordinatsystem..


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Åh - Hvis det er dobbeltlogaritmisk vil du have en ret linje, ikke?

Dermed fås: log y = log ( a*x^b) = log(a) + log x^b = log(a) = b*log(x)

Hældningen på den rette linje i loglog-plottet er dermed eksponenten for x.


Svar #6
14. januar 2009 af Biochem (Slettet)

Så hvis jeg ny benytter mig af excel, så skal vælge en tendenslinje der er

eksponentiel, logaritmisk, polynomisk eller strøm ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: Hvis det er plottet i et loglog-plot, så skal du vælge en ret linje for at eftervise potensfunktionen.


Svar #8
14. januar 2009 af Biochem (Slettet)

Hmm ddet giver sgu ikke mening når jeg vælger polynomisk får jeg R2=1


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. januar 2009 af mathon

log(y) = 2.1741991*log(x) + log(5.0171003)

undertiden skrevet

Y = 2.1741991*X + B

med hældningen 2.1741991 i et dobbeltlogaritmisk koordinatsystem


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#8: Du kan altid få et n'te gradspolynomium til at passe med n datapunkter. Det siger intet om sammenhængen. Problemet med at finde tendenslinjer i Excel er, at du ikke kan presse den til at tage en bestemt model, for det ville være bedre til at sige om sammenhængen er eftervist.


Skriv et svar til: Hældning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.