Matematik

Areal

15. januar 2009 af kim19 (Slettet)

To funktionen er givet ved.

f(x) = √(13-x^2)    ,     √(13) <_ x <_ 3             (< og _ skal selvfølgelig stå under hinanden)

g(x) = √(10-2x)    ,    3 <_ x <_ 5

Grafen for f, koordinatsystemets 1. akse og linjen med ligningen x = 3 afgrænser en punktmængde M, der har et areal.

a) Bestem arealet af punktmængden M.

Hvordan gøre dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2009 af Da-ted (Slettet)

 Du finder bare ud af hvornår f skærer g, 1.aksen. Når du har gjort det, ser du sandsynligt at ved x = 3 kan du lave en lodret linje der skærer f og de andre. En lodret linje der deler koordinatsystemet i to. Du har fået oplyst hvad M er og kan du tydeligt se den. Brug evt. Grafregneren. Arealet af punktmængden er så integralet af den største af F og G minus den mindste i M's interval


Svar #2
15. januar 2009 af kim19 (Slettet)

Hvordan findes ud af hvornår f skærer g i 1. aksen ? Det sidder jeg lige og kæmper med nu


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2009 af Da-ted (Slettet)

 De skærer ikke hinanden i 1.aksen. f skærer både g og 1.aksen


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. januar 2009 af Da-ted (Slettet)

 f(x) = g(x) og f(x)=0


Skriv et svar til: Areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.