Matematik

find tangenter

15. januar 2009 af kim19 (Slettet)

Undskyld jeg opretter et indlæg mere, men håber en ser dette og kan hjæpe mig, skal aflevere imorgen tidlig og jeg kan bare ikke komme videre med denn her opgave. Håber en kan hjælpe mig igennem det sidste.

Jeg skal bestemme de tangenter der er til cirklen (x+2)^2 + (y-3)^2 = 6^2 der er parallelle med linjen l

altså centrum i -2,3 og radius lig 6

linjen l: 3x - 4y -4 = 0

Det første jeg har gjort er af finde en normal vektor og finde ligningen for denne. Jeg er kommet frem til

y = -(3/4) x + 1,5

Hvad skal jeg så gøre her fra før jeg kan finde de to tangenter, jeg skal vel finde skæringspunkterne men hvordan gøres det. Håber virkelig en kan og vil hjælpe mig. Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2009 af Isomorphician

Du kan nu indsætte dit udtryk for y i cirklens ligning, og isolere x. Så får du førstekoordinaterne til skæringspunkterne.


Svar #2
15. januar 2009 af kim19 (Slettet)

(x+2)^2 + (y-3)^2 = 6^2

(x+2)^2 + (-(3/4) x + 1,5-3)^2 = 36

(x+2)^2 + (-(3/4) x - 1,5)^2 - 36 = o

Hvordan løser jeg den sidste parentes altså denne her (-(3/4) x - 1,5)^2  ??

Det aner jeg ikke, håber du kan hjælpe. Tak


Svar #3
15. januar 2009 af kim19 (Slettet)

det ser ikke rigtig ud. sys jeg får nogle underlige tal


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2009 af Isomorphician

Du bruger dine kvadratsætninger, som du normalt ville gøre.


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. januar 2009 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/149775


Svar #6
16. januar 2009 af kim19 (Slettet)

Tak. men hvor kommer denne fra 3x-4y+18=0

altså linjen l ser sådan ud linjen l: 3x - 4y -4 = 0

her står der bare -4 til sidst og ikke 18, så hvor kommer de 18 fra ?

3x - 4y er det samme men hvorfor skifter den sidste ?


Skriv et svar til: find tangenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.