Matematik

Mat på A niveau- HJÆLP

16. januar 2009 af sarahhas (Slettet)

Hej.

Vil hører om en vil være sød og hjælpe mig med følgende opgave :

I en trekant ABC er lBCl= 4/3 lABl og lACl =2 lABl.

a) Tegn en model af trekanten, og bestem <A

b) Bestem lABl, når hb= 4

.. På forhånd tak (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2009 af Is this it? (Slettet)

er det en retvinklet terkant?


Svar #2
16. januar 2009 af sarahhas (Slettet)

Det står der intet om i opgaven, der står kun dette.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2009 af Biochem (Slettet)

Hvad repræsentere hb=4?


Svar #4
16. januar 2009 af sarahhas (Slettet)

tror det er højden på b


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

Er du sikker på, at du har gengivet opgaven korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

Det ser sært ud, at højden fra B er længere end siden BC


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

Sorry, Jeg har vist læst opgaven forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

Du kan f.eks. vælge, at |AB| = 3. Til bestemmelse af A kan du bruge en cosinusrelation. Beregn hb i denne trekant. Den søgte trekant, er ligedannet med den trekant, du allerede har tegnet, og ligedannethedsfaktoren er 4/hb.


Svar #9
18. januar 2009 af sarahhas (Slettet)

Når vi tegner hb så får vi en lille retvinkel trekant hvor vi kender vinkel A og siden som er 4?

er det ik tan man skal bruge for at finde lABl


Skriv et svar til: Mat på A niveau- HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.