Matematik

absolut + relativ

17. januar 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Jeg har 2 grafer. Begge er eksponentielt faldende.
Første graf kalder vi M: y=555,66e-0,0138x R2 =0,9906
Anden graf kalder vi K: y=830,97e-0,0138x R2 =0,9901

Jeg skal fortælle, hvad de indgående konstanter fortæller, samt diskutere modellernes rækkevidde.

Men hvordan udregner jeg absolut- og relativ tilvækst? – og det skal jeg da for at udregne konstanterne?

graferne + værdierne: http://peecee.dk/upload/doupload


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2009 af Isomorphician

Absolut vækst = numerisk vækst

Relativ vækst = vækst i procent


Svar #2
17. januar 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Ja, men jeg ved ikke, hvordan jeg præcist gør (:


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2009 af Isomorphician

Konstanterne kan du aflæse af funktionsforskrifterne


Svar #4
17. januar 2009 af Kamelkalle (Slettet)

ja men til værende hvad? Hvilken af dem er det?

Der skulle stå: M: y=555,66e^-0,0138x og K: y=830,97e-0,0138x.


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. januar 2009 af Isomorphician

y = 555,66*e-0,0138x = 555,66*(e-0,0138)x

Det kan du sammenligne med y = b*ax


Svar #6
17. januar 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Så 555,66 og 839,97 er konstanterne?

hvordan beregner jeg så 'væksten' fra den relative og den absolute. Altså langs x aksen på det være absolut og langs y relativ.


Skriv et svar til: absolut + relativ

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.