Matematik

eksponential notation - igen

17. januar 2009 af Jeg-er-en-argurk (Slettet)

a3* (a-1)2*√4a

= a3*a-2*√4a
= a-1 * √4a

Er det sidste nok som facit? Eller hvad gør jeg forkert? Er lidt i tvivl når der står kvadratrod.

Det samme med den her opgave:
√9a * 3√a / 4√a


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2009 af Dynin (Slettet)

a3*a-2*√a=a*√a=a3/2


Svar #2
17. januar 2009 af Jeg-er-en-argurk (Slettet)

Hvad sker der med √4a? :S

Forstår slet ik de her opgaver ;(


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2009 af Dynin (Slettet)

Ups jeg må have overset 4-tallet ... som før

a3*a-2*√4a=a*2√a=2*a3/2


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. januar 2009 af Dynin (Slettet)

#2 læs op på potensregneregler


Svar #5
17. januar 2009 af Jeg-er-en-argurk (Slettet)

Hvordan kan det være, du går fra a*2√a til 2*a3/2?


Svar #6
17. januar 2009 af Jeg-er-en-argurk (Slettet)

4, jeg er igang.. Men jeg bliver forvirret, når der kommer kvadratrod.


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. januar 2009 af Dynin (Slettet)

Oki √x=x1/2 og med potensregnereglerne er a*a1/2=a1+1/2=a3/2 ikk


Svar #8
17. januar 2009 af Jeg-er-en-argurk (Slettet)

Kan det så passe, at den sidste opgave giver

3*a 7/12?


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. januar 2009 af Dynin (Slettet)

Jeg ved ikke hvad du mener med √9a * 3√a / 4√a og har derfor ikke kommenteret det ... sæt nogle paranteser .................


Svar #10
17. januar 2009 af Jeg-er-en-argurk (Slettet)

(√9a * 3√a) : (4√a)


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. januar 2009 af Dynin (Slettet)

(√9a * 3√a) : (4√a)=3a1/2*a1/3*a-1/4=3a6/12+4/12-3/12=3a7/12 ... så jo :-)


Svar #12
18. januar 2009 af Jeg-er-en-argurk (Slettet)

Super :D. Så har jeg endelig forstået det.. Mange mange mange tak! :D


Skriv et svar til: eksponential notation - igen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.