Matematik

eksponentiel funktion givet i to punkter

18. januar 2009 af PainInTheAss (Slettet)

jeg er blevet stillet denne opgave:

g går gennem punkterne P(-2,5) og Q(6,21)

- Bestem en forskrift for g, når det oplyses at g er en eksponentielt voksende funktion.

hvordan skal det gøres ?? kan slet ikke huske hvordan man skal gribe det an.. :s

håber der er nogen der kan hjælpe mig..


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2009 af ibibib (Slettet)

Har du ikke to formler til at beregne a og b med?


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2010 af nico3644 (Slettet)

 arh ! jeg sidder i samme problem.. :( 

jeg har brugt formlen a = x2-x1 kvrod(y2/y1) til at finde a

men så sidder jeg fast derefter.. :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2010 af mathon

        

          y2/y1 = aΔx                                                 Δx = x2-x1

          a = (y2/y1)1/Δx

          b = y1/ax1


Skriv et svar til: eksponentiel funktion givet i to punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.