Matematik

Jeg har virkelig brug for hjælp med en matematik aflevering. ??

18. januar 2009 af stepp1991 (Slettet)

Jeg sidder her med en opgave der lyder sådan:

I en model kan antallet af biler i Grønland i perioden 1966 - 2005 beskrives ved

f (x) = ax + b

Hvor f (x) er antallet af biler og x er antal år efter 1966.

Det oplyses i opgaven, at der 1975 var 1925 biler. I 2005 var der 4977 biler.

Jeg skal bestemme tallene a og b.

Så skal jeg finde ud af hvor mange biler der ifølge modellen vil være i grønland i 2010.

Og i hvilket år antallet af biler vil passere 600. Jeg beder bare om hjælp til ihvertfald den 1. opgave til at kunne komme igang. Mvh :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2009 af Isomorphician

Sæt 1975 til år 0.

Dermed får du to punkter:

(x1, y1) = (0, 1925)

(x2, y2) = (30, 4977).

Brug nu at du kan finde a i y = ax + b ved:

a = (y2 - y1)/(x2 - x1)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2009 af juventuz (Slettet)

du har opgivet punkterne (11;1925) og (39;4977)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2009 af Isomorphician

argh...jeg skal lære at læse opgaverne!

Brug #2.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2009 af juventuz (Slettet)

Og jeg skal lære at regne. Punkterne er (9;1925) og (39;4977)


Skriv et svar til: Jeg har virkelig brug for hjælp med en matematik aflevering. ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.