Matematik

Regnvejrs tabel

19. januar 2009 af Wulfy (Slettet)

Hej

Jeg har fået denne matematik opgave, som jeg ikke kan finde ud af...

Håber nogen kan hjælpe mig!

På forhånd TAK!

Vedhæftet fil: Mat opgave 6.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2009 af NejTilSvampe

 Du bruger et graftegnings program og plotter dine punkter ind, så spytter den selv en funktion ud: (se vedhæftet fil) punkterne passer ikke helt til en eksponentiel funktion, så dette er kun en tilnærmelse.

funktionsforskriften får mit program til at være:

I(x)= 1970,82 * x^-0,8064

du sætter 90 ind som x:

I(90)= 52,33

sidste opgave sætter du 60 ind som y:

60= 1970,82 * x^-0,8064

60/1970,82= x^-0,8064

ln(60/1970,82)/0,8064= ln(x)

x= e^[ln(60/1970,82)/-0,8064] =75,96


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2009 af NejTilSvampe

 unskyld skriver eksponentielt, det er den selvfølgelig ikke :P


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

Hvis ikke du har ovenstående tegneprogram, som jeg synes er meget fint, kan du i vedhæftet fil se, hvordan du kan klare dig med en alm. lommeregner og et alm. koordinatsystem.

Vedhæftet fil:Intensitet.doc

Svar #4
19. januar 2009 af Wulfy (Slettet)

Okay

Mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Regnvejrs tabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.