Matematik

Vektor

19. januar 2009 af Bonnie120 (Slettet)

Hej.. Har lige et problem..

Jeg kender længden af de to vektorere: |F1|=50N       |F2|=80N

Opgaven lyder så på at jeg bestemme den resulterende vektor:

R = F1+F2..

Men det er jo lige det. Har jeg jo ingen kordinater og hvordan regner jeg dem når jeg har kun har længderne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2009 af ibibib (Slettet)

Det kan man ikke. Du skal kende vinklen mellem dem. Måske får du oplyst at de er ensrettede eller modsat-rettede?


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Skal du bestemme længden af den resulterende eller skal du bestemme koordinaterne for den resulterende vektor?


Svar #3
19. januar 2009 af Bonnie120 (Slettet)

Får af vide at:

vinkel 1 = 18grader og vinkel 2 er 32 grader..

Men er lidt svært når jeg ikke kan sætte tegningen ind.. Men er det en hjælp?


Svar #4
19. januar 2009 af Bonnie120 (Slettet)

Det skal være kordinaterne..


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#3: Du kan fortælle i forhold til hvad disse vinkler gælder.


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Hvis du kalder den ene vektor for A og den anden vektor for B, så får du C=A+B. Lad os sige, at du sammn med en hjælpertrækker en båd gennem vandet, den ene trækker med 50 Newton, den anden med 80 Newton, så er den resulterende kraftvektor =

Mon ikke du skal gå ud fra, at de to vektorer ligger på samme rette linie?


Svar #7
19. januar 2009 af Bonnie120 (Slettet)

Det hjælper jo ikke når det er kordinaterne jeg skal have og ikke den resulterende længde.. ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Brug et koordinatsystem og tegn de to vektorer op, hvor du benytter,a t 1 cenlimeter svarer til 1/10 Newton


Svar #9
19. januar 2009 af Bonnie120 (Slettet)

Har prøvet at tegne tegningen ind.. Så det kan ses.. Og det er altså kondinaterne som jeg skal have af den resulterende vektor. Ikke længden af den resulterende vektor.

Vedhæftet fil:F2.docx

Brugbart svar (0)

Svar #10
19. januar 2009 af Dynin (Slettet)

Brug at Fi=|Fi|*( cos(vinkeli) , sin(vinkeli) )


Svar #11
19. januar 2009 af Bonnie120 (Slettet)

Bliver du lige nød til at forklare? Det forstår jeg ikke hvorfor du gør..


Brugbart svar (0)

Svar #12
19. januar 2009 af Dynin (Slettet)

Fi er angivet ved den længde |Fi| og retningen vinkeli ... hvoraf du kan beregne xi-koordinaten til xi=|Fi|*cos(vinkeli) og do for yi dog med sin istedet for cos


Svar #13
19. januar 2009 af Bonnie120 (Slettet)

Kan jo ikke passe jeg får en resulterende vektor med kordinaterne 1,799 over 0,838..
Når længden af de andre vektorer er 50 og 80N...

Hmm?


Brugbart svar (0)

Svar #14
19. januar 2009 af Dynin (Slettet)

nej ............

F1=(50*cos(18) , 50*sin(18))=(47.55 , 15.45)

prøv selv med F2 :-)

og find så R


Svar #15
19. januar 2009 af Bonnie120 (Slettet)

Tak.


Svar #16
19. januar 2009 af Bonnie120 (Slettet)

Synes måske det bliver et lidt stort tal når den resulterende længde findes.. Hm. 129,074 ?


Brugbart svar (0)

Svar #17
19. januar 2009 af Dynin (Slettet)

Hvorfor? ... den spidse vinkel mellem de to vektorer er jo ret lille.


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.