Matematik

Areal -

19. januar 2009 af 1095 (Slettet)

Grafen for funktionen f med forskriften

f(x) = x^(3) - 3x^(2)

afgrænser sammen med koordinatsystemets førsteakse i fjerde kvadrant en punktmængde M, der har et areal.

a)
- Bestem rumfanget af det omdrejningslegeme, der fremkommer, når M drejes 360* om førsteaksen.


b)

- Bestem den værdi af t, for hvilken linjen med ligningen x = t deler punktmængden M i to dele, der har samme areal.

I Opgave b får jeg -6,75, er det negativt fordi det ligger placeret i fjerde kvadrat eller har jeg lavet en fejl?


Svar #1
19. januar 2009 af 1095 (Slettet)

altså -6,75 som areal


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Arealet er den numeriske værdi af det bestemte integrale i intervallet så længe grafen i intervallet ikke krydser x-aksen.


Svar #3
19. januar 2009 af 1095 (Slettet)

Så det er korrekt, de -6,75?

Efterfølgende har jeg så delt arealet i to og sat den øvre grænse som ubekendt og har integreret. Jeg har fået to svar:

1,84 og 3,74

Jeg vil mene at det er de 1,84 da M er afgrænset af en øvre grænse der hedder 3 og derfor ikke kan være de 3,74. Er det korrekt eller har jeg fortaget en fejl i min beregning?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. januar 2009 af ibibib (Slettet)

Du regner galt. Svaret er jo mellem 0 og 3.


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2009 af ibibib (Slettet)

ok, 6,75 er arealet.


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. januar 2009 af ibibib (Slettet)

Svaret bliver x=1,3605


Svar #7
19. januar 2009 af 1095 (Slettet)

Jeg har opskrevet følgende på min lommeregner:

solve(3,375=o,t∫(x^3-3x^2) dx,t)

og får følgende resultater= -1.3605 og 4,1843


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

Se vedhæftet fil.

Vedhæftet fil:Arealet.doc

Brugbart svar (0)

Svar #9
19. januar 2009 af ibibib (Slettet)

Du har glemt et minus foran 3,375


Svar #10
19. januar 2009 af 1095 (Slettet)

Hvis jeg indsætter minus har jeg resulatet jeg fik først nemlig 1,84 og 3,74.....men der er måske ikke så meget mere hjælp at hente det er nok mig der har lavet en fejl af en art


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. januar 2009 af ibibib (Slettet)

Ups. Jeg havde glemt et fortegn. Svaret er x=1,84 som du fik.


Svar #12
19. januar 2009 af 1095 (Slettet)

Ok og hvad er så argumentet for at det ikke er de 3,74? ....mange tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #13
19. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

Fortsættelse følger. Se vedhæftet fil.

Vedhæftet fil:Arealet.doc

Brugbart svar (0)

Svar #14
19. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

Den sidste fil gik der helt koks i. Nu skulle dn vedhæftede være ok.

Vedhæftet fil:Arealet.doc

Skriv et svar til: Areal -

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.