Matematik

Bogstavs reduktion.- Brug for hjælp.

20. januar 2009 af StudieYus (Slettet)

Hej alle jer kloge hoveder der ude (:

Jeg har denne her opgave (a+b)3

Er der nogen der kan fortælle mig hvordan man laver sådan en? Helst med mellemregninger så jeg til næste gang har et lille overblik af hvordan man laver lignende. Tak..


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Prøv at opskrive den som

(a+b)(a+b)(a+b) og gang paranteserne sammen to af gangen. :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2009 af Arctan (Slettet)

(a + b)(a + b)2

= (a + b)(a2 + b2 + 2ab)

= a3 + ab2 + 2a2b + a2b + b3 + 2ab2


Svar #3
20. januar 2009 af StudieYus (Slettet)

Arctan er du 100% sikker på at det der er rigtigt? For det ser ikk så dårligt ud.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2009 af Arctan (Slettet)

#3.

Ja. Men den kan reduceres endnu:

= a3 + ab2 + 2a2b + a2b + b3 + 2ab2

= a3 + b3 + 3a2b + 3ab2


Svar #5
20. januar 2009 af StudieYus (Slettet)

Altså den første du lavede.- Er den med både mellemregninger og selve resultatet ? For ærelig talt jeg bliver helt forvirret med alle de tal og bogstaver. - Så den første står den som både mellemregninger og resultatet. Tak skal du ha´   :) .


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. januar 2009 af Arctan (Slettet)

#5.

Det var jo så det du gerne skulle kunne gennemskue. :) Prøv at se trin for trin igennem.

Udregningerne i #2 er mellemregninger - resultatet er angivet i #4. I trin 2 i #2 er kvadratsætningen (a + b)2 = a2 + b2 + 2ab benyttet.


Skriv et svar til: Bogstavs reduktion.- Brug for hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.