Matematik

Lineær funktion 1.g niveau.. forstår ikke

20. januar 2009 af nick3772 (Slettet)

Hej :)

jeg har en opgave der lyder således:

Om en lineær funktion f oplyses det, at x = 1 --> y = 0 og  x = -2 --> y =1½ og at definitionsmængden for f, Dm(f) = ]-2½ ; 1½]

a) Tegn grafen for f.

b)Bestem værdimængden for f, Vm(f).

c) Angiv en regneforskrift for f.

Håber der er en der kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2009 af dnadan (Slettet)

a) Plot dine to punkter ind i et koordinatsystem og forbind disse.

b) Folægn grafen således, at denne stoffer ved x=-2½ og x=1½, heraf kan Vm(f) aflæses (intervallet på y-aksen, hvori grafen befinder sig)

c) Topunktsformlen:

y=ax+b

Hvor:

a=(y2-y1)/(x2-x1), hvor (x1;y1) og (x2;y2) er dine punkter. (1)

og

b=y0-ax0, hvor (x0;y0) er et af punkterne fra (1)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Der skal to punkter til en ret linie, disse er åbenbart P=(1,0) og Q=(-2,1½), så finder du hældningskoeffecienten som (½--0)/(-2-1)=

Så sætter du ind i liniens ligning: y=y0+α*(x-x0), hvor (x0,y0) er et kendt punkt


Svar #3
20. januar 2009 af nick3772 (Slettet)

ok .. mange tak for hjælpen :)


Svar #4
20. januar 2009 af nick3772 (Slettet)

har lige at spørgsmål til :D  en anden opgave lyder således:

Definition: størrelsen y er ligefrem proportional med x, hvis sammenhængen kan angives ved en regneforskrift af formen y=a*x, hvor a er en konstant forskellig fra 0.

Om en funktion f oplyses, at y er proportional med x, og at y = 8, hvis x = 2.

Angiv regneforskriften for f.

jeg er kommet frem til 4=3*x     kan det passe? ( jeg har bare valgt a som et tilfældigt tal)


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. januar 2009 af dnadan (Slettet)

a skal du beregne ud fra punktet: (2;8)

dvs.

y=ax(som er helt korrekt) (1)

=>

8=a*2, bestem nu a og indsæt i (1), hvormed forskriften er fundet!


Svar #6
20. januar 2009 af nick3772 (Slettet)

okay.. men er  a  bare et tal jeg vælger? eller skal jeg komme frem til det på en måde?


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. januar 2009 af dnadan (Slettet)

Det er et tal som du skal beregne, som der også står i #5, løs ligningen og a er fundet.


Svar #8
20. januar 2009 af nick3772 (Slettet)

nååh ... ok :P takker :)


Skriv et svar til: Lineær funktion 1.g niveau.. forstår ikke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.