Matematik

Vektor

20. januar 2009 af Wish123 (Slettet)

Jeg har en vilkårlig firkant ABCD. Sidernes midtpunkter er M1,M2, M3 og M4. Jeg skal så bevise, at linjestykkerne M1M3 og M2M4 halverer hinanden..

Men hvordan gør jeg det??

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2009 af peter lind

Kald korordinaterne til hjørnerne i firkanten (x1,y1), x2,y2) o.s.v. Find dernæst  koordinaterne til M1,M2, M3 og M4 ved disse koordinater. Derefter finder du midtpunkterne M1M3 og M2M4 og konstaterer, at de er ens.


Svar #2
20. januar 2009 af Wish123 (Slettet)

Og hvordan gør jeg? Ligesom hvis det var i et koordinatsystem eller?? forstår ikke helt :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2009 af peter lind

Koordinaterne til punktet midt mellem 2 andre er gennemsnitte af koordinaterne mellem de 2 punkter. Er koordinaterne til 2 punkter (x1,y1) og (x2,y2) er koordnaterne til punktet midt mellem disse altså (½x1+½x2, ½y1+½y2)


Svar #4
21. januar 2009 af Wish123 (Slettet)

Det forstår jeg ikke rigtig..


Svar #5
21. januar 2009 af Wish123 (Slettet)

Kan det passe at M1= (a1+b1/2 , a2+b2/2) , M2 = ( b1+c1/2 , b2+c2/2) osv..?? når m1 er på siden AB, m2 på BC, m3 på CD og m4 på DA...

Håber i kan hjælpe mig, da jeg skal aflevere snart!!


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. januar 2009 af peter lind

Hvis koordinaterne til A er (a1,a2), B (b1,b2), C (c1,c2) så ja


Svar #7
21. januar 2009 af Wish123 (Slettet)

Men herefter får jeg:

vektor M1M3 = (    (c1+d1-a1-b1)/2         (c2+d2-a2-b2)/2)   )

og

vektor M2M4= (   (d1+a1-b1-c1)/2     (d2+a2-b2-c2)/2    )

??????


Svar #8
21. januar 2009 af Wish123 (Slettet)

PLEASE ANYONE???! 


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. januar 2009 af peter lind

Du skal ikke finde vektorerne; men koordinaterne til midtpunktet mellem M1 og M3, henholdsvis M2 og M4


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.